Zakwaszacz Green Dry

Preparat konserwująco-zakwaszający do pasz mający zastosowanie w żywieniu wszystkich grup zwierząt monogastrycznych ze szczególnym wskazaniem trzody chlewnej.


Obniża pH przewodu pokarmowego zwierząt oraz wskazuje silne działanie antybakteryjne i przeciwgrzybiczne.


Składa się z mieszaniny starannie dobranych kwasów organicznych i ich soli na nośniku krzemionkowym. Dodatkową zaletą takiej mieszaniny jest występujące tutaj zjawisko synergii użytych kwasów, które wzmacnia działanie bakteriobójcze, zakwaszające oraz grzybobójcze preparatu.


ZALETY STOSOWANIA Green Dry
• Wykazuje szeroki zakres działania przeciwko bakteriom Gram-ujemnym takim jak
E.coli i Salmonella.
• Zmniejsza ryzyko zaburzeń żołądkowych.
• Zwiększa wykorzystanie paszy poprzez stymulację działania enzymów trawiennych.
• Reguluje ph przewodu pokarmowego zwierząt.
• Zawiera kwas mlekowy, który jest naturalnym zakwaszaczem.
• Zapobiega biegunkom, które wywołuje m.in. E.coli.
• Reguluje florę bakteryjną układu pokarmowego.
• Działa przeciwgrzybiczo.

 

SKŁAD JAKOŚCIOWY: Kwas mrówkowy, mrówczan amonu, kwas octowy, kwas propionowy, nasycone kwasy monokarboksylowe.
OPAKOWANIE:Worki 25 kg na paletach.
TERMIN PRZYDATNOŚCI: 24 miesiące od daty produkcji.

SPOSÓBPRZECHOWYWANIA:Przechowywać w suchych, chłodnych i zaciemnionych miejscach.

© Copyright 2019 by Kabanek S.C. Wszelkie prawa zastrzeżone.
projektowanie stron www